Hjernensfinurligheder

Nyere forskning har vist at vores hjerne er af en plastisk størrelse. Det vil sige at den kan udvikle sig gennem hele livet og du kan få dele af din hjerne til at voksne ved, at fokusere på bestemte ting og områder. Nogle stopper med at være nysgerrige og søge ny viden. Og hjerne vil så at sige ikke udvikle sig, men de stiger der ikke bruges gro til og de hjernehalvdele der ikke bruges så meget vil ikke vokse. Videnskaben viser at hvis du vil holde din hjerne ung og udsætte eller undgå demens når du bliver gammel. Er det vigtigt at lære nye ting igennem hele livet. Din hjerne skal udfordres i dagligdagen. Det kunne være lære et nyt sprog om året, eller sætte sig ind i en sportsgrens regler. Eller blot flytte rundt på skabenes indhold så både du og resten af familien skal regne ud, hvor kopperne nu står eller hvor man finder en eller anden lille dims.

Vil du læser mere om hjernens finurligheder og hvad vi kan gøre ved det. Så tryk på knappen ovenover.

Hjernen vil os det godt, meeen..

Men det er ikke altid så hensigtsmæssig de valg hjernen træffer på vores vegne. Tænk blot på de mennesker der får angst. Det er ikke et valg de selv har truffet men hjernen der tænker …uha dette er farligt, jeg må heller passe på dig. For det er en af de ting hjerne er designet til at gøre, at passe på os og fortælle os når en fare nærmer sig. Så sætter den hele alarmberedskabet i gang. Men som sagt det er ikke altid det er det rigtigt den gør og hvad gør man så?
Så går man i gang med at bearbejde sin hjernes måde at tænke på. Man visualiserer hvordan man skal tackle situationen fremover samtidig med man stiller sig spørgsmålet hvad er det værste der kan ske? Dør jeg af det? og så videre.
Det er i vores unge år fra ca. 11 år og frem til midt i 20’erne der sker en myelinisering i hjernen. Det er i denne perioder vi er hurtigst til indlæring af nyt stof samt denne periode er der vores hjerne peaker. I midt 20’erne er hjernen færdig modent, men dette betyder ikke vi ikke kan lære mere og udvikle på dele af vores hjerne.

Hjernen går gennem flere faser…

Pigers hjerner modnes hurtigere end drengenes, men det bliver sidenhen udlignet.
Hippocampus har bla. med vores hukommelser at gøre. Den bliver påvirket af det kvindelige hormon østrogen. Hypothalamus og amygdala har bla. med vores vrede og frygt at gøre. De bliver påvirket af det mandlige hormon testeron. Myelinisering (white matter) fremmer bla. spatiale evner hvilket drenge udvikler mere af end compakte cellestukturer (grey matter) der bla. fremmer informationsbearbejdning hvilket piger udvikler mere af.
Når puberteten er slut udjævnes det meste af de markante forskelle.

Lev drømmen ud..

Måske tænker du, at I ikke kan få det familieliv du/I drømte om fordi I alle er forskellige mennesker. Og her må jeg bare sige til dig, jo du kan. I kan få præcis det familieliv I ønsker, det handler om at være bevidst om hvad I vil ?, hvad er jeres kerneværdier ? Er I enige ?Hvordan ser jeres familieliv ud i drømmene ? Du I har evnen til og muligheden for at skabe dette familieliv. Ændre på det der ikke skal være en del af jeres familiestruktur mere og skab noget nyt.

Lad os holde kontakten

Du vil modtage inspiration til design af jeres familieliv, samt valid faglig viden baseret på psykologi, pædagogik, sociologi, filosofi og viden om hjernes finurligheder vedr. vaner og mønster. Du acceptere samtidig at modtage information om webinarer, salg af kurser, community og foredrag.