Livet skal have lidt krydderi og fantasien tilføre dette.

Fantasi er vigtigt, fantasi er noget helt særligt for mennesket, det adskiller os fra andre levende væsner. Vores fantasi har skabt vores verden på godt og ondt. Det er det krydderi der er årsagen til at vi kan omgive os med teknologi, utrolige bygningsværker man ikke troede var mulige og ting vi tager for givet i hverdagen, som vi ikke gør os de større tanker omkring. Det er fantasien der gør at nogle mennesker nå højere og efterlader os andre dødelige bagved. Tænk blot på Appel, Microsofts, Google og mange andre.
Børn skal have lov til at bruge deres fantasi, børn skal udvikle deres fantasi og vi skal ikke dræbe fantasien ved vores travlhed og stress i hverdagen, hvilket vi kommer til helt ubevidst når vi ikke har tid til, at vente på barnet regner noget ud… hvordan gør man det, eller hvordan virker det. Vi har et stort fokus på at komme fra A – B og helst lidt hurtigt. Prøv næste gang det har været regnvejr, at gå en snegletur. En tur om det så tager to timer at komme rundt om blokken…. en tur der handler om at være i nuet og lade barnet studier alle de snegle på vejen I finder. Det sætter en masse tankevirksomhed i gang hos barnet og via den snak I kan have sætter gang i fantasien. Vi har brug for at fremtiden voksne er fantasifulde og kan skabe de vidunderlige ting vi ikke vidste vi manglede.

Hvis vi skal være innovative… og det skal vi… har vi brug for at sætter fantasien fri. Giv plads og tid til fantasien kan udvikle sig og få rum. Også selvom en fantasi hule midt i mors Bo Bedre stue ikke passer ind i farverne eller formgivning.

MajbrittGilbert 

” Den bedste følelse i verden er oplevelsen af mysteriet. Den, der aldrig har oplevet det, hans øjne er lukkede.” – Albert Einstein

Helt ubevidst slår vi fantasien lidt ihjel hos børnene. De lære ikke at bruge den fordi vi ikke har tid, vi ikke kan rumme den midlertidig uorden det skaber i vores hjem, eller fordi vi har glemt at bruge den muskel selv, fantasien og dermed ikke ved hvad det er men tror at fantasi er det man gør når man leger med de meget stereotype legetøj der mere begrænser fantasien end udvikler den. Nogle børn ved ikke hvordan de sætter en leg i gang, hvorfor? Fordi de ikke lære det, fordi vi altid sætter noget i gang for dem. De skal underholdes og hvis vi ikke har tid er tv eller IPads løsningen. Nu skal du ikke læse dette som jeg er modstanden af tv og IPads brug hos børn. Det er jeg på ingen måde. Ved brug af computer og IPads lære barnet andre vigtige egenskaber og tilegner sig vigtig viden om brugen af disse. Tv kan give god underholdning og også viden. Det er den fantasiløse brug af dem eller mangel på plads til det andet. Et gammelt ordsprog siger “lidt men godt” og det er den form for tænkning jeg tænker på.