Vigtigheden i en god søvnrytme.

Klik ovenover her på den lille film. En af de helt store læringsprocesser et lille barn skal igennem er, at lære at kravle og sidenhen gå. For at barnet kan kravle skal der ske en kobling til begge hjernehalvdele. Når dette ske er barnet i stand til at videreudvikle sine færdigheder og sætte skub i udviklingen.

Søvn…

En god søvn er grund fundamentet for al udvikling.

Der er fundamental og yderst vigtigt at have styr på søvnen og skabe en harmonisk søvnrytme. Hvis dit barn lille som stor ikke har en god søvnrytme og får sit søvnbehov dækket. Så påvirker det dit barns indlæring samt rummelighed overfor de stimuli det oplever i løbet af dagen negativ. Indlæringen vil simpelthen ikke sætte sig fast og barnet må til det hele igen. Dernæst bliver barnet mindre rummelig overfor andre mennesker og for hvordan det skal tackle forskellige situationer. Det er derfor uhyre vigtigt at du får styr på det, få en fast rytme det har kroppen behov for. Det kan godt være du synes det lyder kedeligt og gammeldags, men kroppen er gammeldags den har ikke udviklet sig synderligt siden vi var huleboere og stod op med hønsene og gik i seng når solen gik ned dag ud og dag ind. Dårlig søvn er ofte symptom på noget andet og årsag til megen bøvl for den enkelte i løbet af en dag. Det er oftest også en med faktorer for, at dit barn ikke fungere optimalt i sociale sammenhæng. For det store barn eller den unge betyder det, at dit barn simpelthen ikke udvikler sit intellekt i det omfang som det har potentiale til.

Den gode regelmæssige søvn er også godt for den fysiske krop. Den stabiliser kroppens behov for f.eks. sukker, den stabiliser kroppens behov for nærig generelt. En stabil søvnrytme er med til at holde kroppen i balance. Hjernen har brug for at vi sover for at kunne restituere sig igen. Der foregår en form for rensning af affaldsstoffer i hjernen, så at sige mens vi sover. Britiske undersøgelser har vist hvad der sker med visse affaldsstoffer i vores hjerner der øges i løbet af dagen og forsvinder når vi sover. Så der er mange gode grunde til at søge for alle i familien får en stabil og harmonisk søvnrytme, samt får dækket sit søvnbehov fuldt ud.

Copyright Majbritt Gilbert