Velkommen til Familiedesign. Du vil opleve at du tilegner dig en masse relevant viden der skal gøre dig mere bevidst om dit forældreskab og familieliv.

tekst på vej….

  • tekst….m.

Læs mere

Fri os fra janteloven

Den er skyld i mange ikke når deres mål her i livet, eller lever som de faktisk gerne ville.

Hvis jeg skal være ærlig og det skal man jo. Så ville jeg så gerne at vi en gang for alle aflivede Janteloven. For pokker hvor er der mange der ikke kan tåle at det går godt for nogen, eller hvis nogen stolt fortæller hvad de har opnået og hvorfor? er det misundelse eller frygten for forandring eller noget helt tredje? Jeg er stærkt modstander af den og glæder mig over alle dem der lever som de ønsker det, som opnår det de har sat sig for og ikke lader sig begrænse ej heller af dem selv. Vi møder den alle fra folk der lige synes de skal fortælles os, at vi ikke er noget særligt eller kan noget særligt. Dette møder børn også i deres liv og desværre for det lov til, at præge dem for nogens vedkommende resten af livet. Jeg vil våge den påstand, at denne Jantelov forhindre vort samfund i virkelig at sparke … sæt selv et ord ind.

Vi er generelt middelmådige og har en tendens til at håne de mennesker der ikke er middelmådige. Hvorfor? hvorfor skal vi alle absolut være ens? hvorfor må vi ikke stikke ud? og når der så er nogen få det virkelig lykkes for, at stikke ud på den gode måde bliver vi så glade for dem. Tænk blot på dem vi ser som ekstravagante, vi enten elsker dem eller elsker at hade dem. Jeg tænker ikke jeg behøver at nævne navne I får sikkert et billede af nogen I kender til. Sociale medier er det perfekte sted for middelmådigheden og den blomster på bedste vis. Så hvad kan det lære os der faktisk gerne ville have det på en anden måde? Og hvordan kan vi give vores børn et usynligt skjold mod Janteloven? Det kan vi via. vores kærlighed til dem, vores handlinger og vores principper og værdier. Der er ikke noget værre end et dårligt selvværd der i den grad giver Janteloven lov til, at herske både hos dem der er gode til at praktisere den og dem der mærker dens grimme tænder.

I et familiedesign må man meget gerne tænke stort både på hele familien og på de enkelte medlemmers vegne. Når man sætter drømmene fri og giver tankerne lov til at udvikle sig. Forestille sig hvordan det vil være og hvordan man vil leve som familie sammen. Vil I accepter søvnløse nætter? vil I kunne være hjemme mens børnene er små? vil I sove alle i stuen fordi I foretrække altid, at være sammen og samtidig gå ind for, at leve i mini boliger? Uanset hvad I når frem til, så er valgt og mulighederne jeres. Det er muligt det ikke står lysende klart hvordan I kommer derhen, men det er ligegyldigt vejen behøver ikke være tydelig med det samme.

Det gælder først om at blive klar på og bevidst om hvilket slags liv I vil have. Og hvad i reelt har brug for. Det er jo muligt at leve for en løn eller to deltids lønninger eller skabe en indtægt selv. Det det der handler om er at begrænse sine udgifter og sørger for man ikke blive afhængig af en vis indkomst pga. f.eks. lån, hvis det er sådan et liv man drømmer om. Eller er det et liv med rejser, et liv med økonomisk rigdom eller rig på tid? Pointen er, tænk bare så stort eller småt som I lyster. Når målet er sat finder I vejen dertil. Jeg hjælper gerne med at synliggør den og hjælper gerne med, at fjerne forhindre i form af vaner og mønster der ikke gør noget godt mere. Gør jeres drømme til virkelighed, så I ved livets ende kan sige jeg har levet det bedste liv, det bedste familieliv jeg kunne nogensinde kunne drømme om. Dernæst er der også den positive side ved familiedesign, at jo mere I er bevidste, jo mere I er enige, jo mere I taler ned i dybden ind til kernen jo mere er I på den samme vej i livet og har de bedste forudsætninger for, at være en familie for livet. Dette er vigtigt for for rigtig mange er dette samt opstået vaner og mønstre den primær årsag til at familier brydes.

Læs mere

Alt for ofte lader vi os begrænse af os selv og af andre. Vi er vores egne værste fjender når det handler om, at forhindre udvikling. Når andre gør det er det som regel ikke for at være ond, men fordi der bliver rokket ved deres eget verdensbillede, og dermed bliver der sat gang i frygten hos dem. De bliver bange for at ting skal ændre sig, at ændringerne kommer til at have indflydelse på dem også. Som mennesker er vi programmeret til, at frygte det nye det ukendte. Helt tilbage til menneskes oprindelse har frygten været en tro følgesvend, da har forhindret os i at løbe lige i munden på en sabeltiger. Og vores hjerne bliver ved med at beskytte os, hvilket også er godt. Dog betyder dette samarbejde også, at vi er rigtig gode til at tvivle på os selv og holde os selv tilbage. Vores børn bliver også mødt med denne indstilling både hjemme, ude blandt andre og i skolen. Jeg mere ikke man skal sætte en stopper for et barns drøm om noget evt. stort. Mange børn blive fortalt at de ikke kan tage en bestemt uddannelse pga. deres faglige niveau, hvad med i stedet for at bakke dem op og støtte dem. Samt fortælle dem at det betyder de bør arbejde med det og det her for at nå målet. Hvem skal bestemme vores mål her i livet? det er da kun en selv der skal bestemme det og så må man arbejde for det. Jeg har oplevet forældre der ubevidst via. måden at tale på piller deres barns selvværd og troen på sig selv ned. Vi skal være meget opmærksomme på hvordan vi formulere os og i særdeleshed til børn der er meget sårbare i deres forestilling om dem selv.

Jeg mener virkelig at the sky`s ar the limit. Det hele handler om den måde vi tænker på og hvilken plads vi giver individet til, at arbejde med sig selv og dets personlige mål. Men der ligger også nogle forventninger i det. Forventninger om at det er okay at fejle, da det er når vi fejler vi lære mest. I vores kultur har vi lige nu en ikke fejl kultur… den oplæres børnene i i skolen. Det handler om at give de rigtige svar få de rigtige karakterer. Men når vi ikke oplæres i at det er okay at fejle for at lære, hvordan skal vi så være innovative og virkelig skabe noget nyt, hvis vi ikke tør tage chancer og bruge pytknappen når vi fejler?
Der tales om at kreativiteten slukkes hos nogle børn, hvorfor? kan vi voksne ikke rumme det eller hvad er det der gør at kreativiteten dør ud hos nogle børn. Kreative tanker, dagdrømmerier udvikler vores hjerner og gør os i stand til at nå himlen langt ind i fremtiden.

Læs mere